Våfflor och skor
Hade totalt glömt bort att det var våffeldagen idag, förrän jag läste min syrras blogg och hon är i Singapore! Bättre koll än vad jag har.. I alla fall så blev jag jätte sugen på våfflor med grädde och hallonsylt, eller varför inte hemmagjord hjortronsylt, som Jocke lagade häromdagen. Vad tror du syrran? ;) :)
Dessvärre blir det nog inga våfflor ikväll, om inte Jocke överraskar mig så klart, men det tror jag dock inte, han har inte så bra koll han heller.. dessutom så ska jag fortsätta vara nyttig och vänta till helgen med nåt sött.. Kanske blir våfflor till efterrätt imorgon istället :)
Jag har precis ätit lunch, kassler med ananas och champinjoner och varit förbi skomakaren och hämtat upp mina två par skor som var alldeles förstörda. Av någon anledning lyckas jag alltid förstöra klackarna, dem blir snea och riktigt fula, så dem behöver klackas om lite då och då.. Vi har en klackbar precis utanför där vi bor, men när jag jobbar skulle jag knappt hinna hämta upp dem, då dem stänger redan kl. 18.00 och inte öppnar förrän kl 10.00, så jag provade en annan här vid mitt jobb istället som har öppnar redan kl. 07.00 på morgonen. Resultatet blev i alla fall riktigt fint! Beviset ser ni nedan:
Bjuder även på ett lite annorlunda recept än den traditonell våfflan:
Champagnevåfflor
Ingredienser:
100 g smör
100 g strösocker
1,5 tsk rent vaniljpulver
2-3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl champagne eller torr cider
rivet skal från ½ citron eller en liten lime
Dessvärre blir det nog inga våfflor ikväll, om inte Jocke överraskar mig så klart, men det tror jag dock inte, han har inte så bra koll han heller.. dessutom så ska jag fortsätta vara nyttig och vänta till helgen med nåt sött.. Kanske blir våfflor till efterrätt imorgon istället :)
Jag har precis ätit lunch, kassler med ananas och champinjoner och varit förbi skomakaren och hämtat upp mina två par skor som var alldeles förstörda. Av någon anledning lyckas jag alltid förstöra klackarna, dem blir snea och riktigt fula, så dem behöver klackas om lite då och då.. Vi har en klackbar precis utanför där vi bor, men när jag jobbar skulle jag knappt hinna hämta upp dem, då dem stänger redan kl. 18.00 och inte öppnar förrän kl 10.00, så jag provade en annan här vid mitt jobb istället som har öppnar redan kl. 07.00 på morgonen. Resultatet blev i alla fall riktigt fint! Beviset ser ni nedan:
Bjuder även på ett lite annorlunda recept än den traditonell våfflan:
Champagnevåfflor
Ingredienser:
Gör så här:
Blanda mjölet och bakpulvret i en bunke. Vispa socker, smör (rumsvarmt) och vanilj, pösigt. Tillsätt äggen ett i taget, därefter mjölblandningen. Rör ner champagnen, lite i taget, smeten ska vara tjock. Smaksätt den färdiga smeten med det rivna citrusskalet. Låt smeten svälla 20 minuter. Grädda försiktigt och servera med riven, mörk choklad och vispad grädde.
Kommentarer
Trackback